Uudessa Abitti-versiossa kokelas voi päättää oman kokeensa

Marraskuussa julkaistussa Abitti-versiossa oli pitkään toivottu ominaisuus, jolla valvoja pystyi päättämään kokelaan kokeen suorituksen. Ominaisuus on tärkeä lisä koetilanteen turvallisuuteen langattomien tutkintoverkkojen yleistyessä. Se estää kokelasta muokkaamasta koesuorituksiaan ilman koneen uudelleenkäynnistystä.

Nyt julkaistavassa Abitti-versiossa valvojan lisäksi kokelas voi päättää kokeensa suorituksen.

Kokeen päättämisen lisäksi koesivun navigointia on parannettu. Navigaatiosta on mahdollisuus siirtyä suoraan alitehtäviin ja navigaatio näyttää, jos tehtävässä on vastattu liian moneen alitehtävään.

Vanhat, ennen to 4.1.2024 klo 15.00 ladatut mex-tiedostot eivät toimi nyt julkaistavilla tikuilla. Tämä ei estä käyttämästä vanhoja kokeita, sillä ne toimivat edelleen lataamalla oma.abitista kokeen mex-tiedosto uudelleen. Näin koetiedostoon tulee uusin ajantasainen koetilanteen ohjelmakoodi.

Uusi Abitti ei toimi yhteen vanhojen versioiden kanssa, joten uuden version käyttöönotto edellyttää sekä kokelastikkujen että palvelimen päivitystä.

Lue lisää: Muutosloki