Uudessa Abitti 2 -testiversiossa on sovelluksia

Tänään julkaistussa Abitti 2 –testiversiossa on ensimmäistä kertaa mukana sovelluksia. Abitti 2:een on lisätty avoimen lähdekoodin NextCloud-ohjelma, jossa on kaksi ohjelmaa: CAS-laskin GeoGebra ja vektoripohjainen piirto-ohjelma Draw.io.

Molemmat ovat vahvoja ehdokkaita Abitti 2:n sovelluksiksi, mutta NextCloudille kartoitetaan vielä vaihtoehtoja. Kokelaan kannalta lopputulos tulee olemaan samanlainen kuin nyt: koe- ja aineistosivun lisäksi kokelas voi avata “pilvipalvelun”, josta koeympäristön ohjelmat löytyvät. “Pilveen” tallennetut dokumentit säilyvät mahdollisen laiterikon sattuessa, kuten nykyisessäkin koeympäristössä.

Lue lisää:

NextCloud-pilvipalveluun vievä linkki löytyy koesivun vasemmasta alanurkasta.
NextCloudista löytyy GeoGebra…
…ja Draw.io, joka sopii esim. voimavektorien, kytkinkaavioiden ja muiden viivapiirrosten piirtämiseen.