Abitti-päivitys korjaa kaavaeditorin uudet ominaisuudet

Tänään 24.4.2018 julkaistu Abitti-tikkupäivitys korjaa 16.4. julkaistussa tikkuversiossa havaitut kaavaeditoriongelmat (taulukon lisääminen ja määräisen integraalin sijoitusmerkintä). Tikku on yhteensopiva kaikkien tänä lukuvuonna julkaistujen Abitti-versioiden kanssa. Lukiot voivat päivittää halutessaan vain osan opiskelijoiden tikuista. Koetilan palvelimia ei tarvitse päivittää. Seuraava tikkupäivitys on suunnitteilla viikolle 18.

Kaavaeditori vaatii rukkaamista

Maanantaina 16.4. julkaistusta Abitti-versiosta (104) on löydetty ongelma. Kaavaeditorissa taulukon lisääminen ja integraalin sijoitusmerkintä eivät toimi (ks. kuva). Sen sijaan muut kaavaeditorin uudet ominaisuudet (yhtälöryhmä/paloittain määritelty funktio, supistaminen ja laventaminen) toimivat kuten demosivulla http://math-demo.abitti.fi. Odottelemme palautteita vielä tämän viikon ajan ja teemme korjaavan päivityksen ensi viikon aikana. Pahoittelut viasta ja kiitokset kaikille ongelmasta raportoineille!

Uusi Abitti-versio julkistettu!

Tänään 16.4.2018 julkistettu Abitti-tikkupäivitys sisältää seuraavat muutokset: Vastausikkunan kaavaeditorin päivitys. Lisätty mm. suomalainen integraalin sijoitusmerkki ja apuvälineitä taulukoiden tekoon. Uusi ohjelma mm. mittausdatan käsittelyyn: Logger Pro Uudet versiot seuraavista ohjelmista: 4F-vihko, Casio ClassPad Manager, SchoolStore Oy:n TI Nspire CX CAS widgetit Koejärjestelmän ohjeisiin (ks. cheat.abitti.fi) on lisätty matematiikan, kemian ja fysiikan sisältöjä. Tikussa on korjattu vakava …
Lue lisää…

Seuraavaan Abitti-tikkuun parempi kaavaeditori!

Abitin vastausikkunan kaavaeditori on saanut lisää ominaisuuksia. Editorilla voi nyt: lisätä suomalaisen integraalin sijoitusmerkin tehdä yhtälöryhmiä ja paloittain määriteltyjä funktiota lisätä supistus- tai lavennusmerkinnät kirjoittaa LaTeX-koodia helpommin editori-ikkunan suurentuessa tarpeen mukaan. Muutokset eivät vaikuta kevään ylioppilaskokeessa käytössä oleviin vastausikkunoihin. Uudet toiminnot saadaan Abitti-tikkuihin, jotka julkaistaan viikolla 15 (9.4.-15.4.2018). Uutta uljaasti ja alati kehittyvää vastausikkunaa voi ihailla …
Lue lisää…

Sähköpostit jumissa – asia korjattiin saman päivän aikana

Abitin verkkopalvelusta (oma.abitti.fi) lähtevät sähköpostit ovat jumissa. Arvioitujen kokeiden palautukset, salasanojen resetoinnit yms. eivät toimi. Kun solmu saadaan auki, jonossa odottavat postit lähtevät liikkeelle. Viestejä ei siis tarvitse lähetellä moneen kertaan. Pahoittelemme viivästystä! Vika korjattiin jo samana päivänä, mutta unohtui tämän asian kuittaaminen.  

Uusi edellistä pienempi Abitti julkaistu

Tänään julkaistu Abitti-versio (99) on edellistä versiota hieman pienempi. Toivomme sen mahtuvan mahdollisimman monelle 4 gigatavun USB-tikulle. Versio on yhteensopiva versioiden 91-98 kanssa. Versio 91 julkaistiin 22.8.2017.

Uusin Abitti-versio ei mahdu 4 Gt tikulle

Viime perjantaina julkaistu Abitti-version kokelastikku ei mahdu 4 Gt muistitikulle. Alustavien selvittelyjen mukaan kokoa voidaan pienentää ominaisuuksia poistamatta juuri ja juuri riittävästi. Tulemme julkaisemaan uuden alle 4 Gt:n tikulle mahtuvan Abitti-version keskiviikkona 24.1. Tämä uusi versio on yhteensopiva viimeisimpien tikkuversioiden (91-98) kanssa.