Abitti 2:ta voi jo kokeilla Windowsilla, macOS:lla ja Chromebookilla

Abitti 2025, tuttavallisemmin Abitti 2, on jo tekeillä. Uusi versio on vielä todella keskeneräinen, mutta sillä voi jo järjestää harjoituskokeita. Kokeet tehdään vanhaan tapaan Bertalla ja arvostellaan oma.abitissa kuten nytkin.

Abitti 2:ssa ei ole minkäänlaisia kokelaan koeympäristön lukitusominaisuuksia, kokelaan sovelluksia eikä se osaa soittaa kuuntelukerroiltaan rajoitettuja äänitteitä. Koska lukitusominaisuuksia ei ole, voi kokeen aikana käyttää koneelle asennettuja laskinohjelmia.

Tällä hetkellä Abitti 2:n kehityksessä tutkitaan, miten kokelaan lukittuun koeympäristöön tulevat ohjelmat asettuvat tuttujen koe- ja aineistosivujen rinnalle. Kokeilussa selvitetään, miten avoimen lähdekoodin NextCloud –ohjelmiston tiedostonäkymä sopisi koetilanteen “pilvipalveluksi”.

Abitti 2 –sivulle on päivitetty testausohjeen Windowsille, macOS:lle ja Chromebookille.

Lue lisää: