Fix för drivrutinen i AMD-grafikkort

Abitti, som publicerades i slutet av oktober, har startat dåligt i datorer med chip-leverantören AMDs grafikkort. Abitti-versionen ABITTI22451 som publicerades idag innehåller en fix till just detta grafikkort. Serverversionen som innehåller motsvarande fix är SERVER2245K.

Denna version som nu publicerats fungerar med Abitti-versionerna som publicerades i oktober och november. Det finns ingen anledning att uppdatera pinnarna om allt fungerar. Till exempel kan examensnätet ha flera versioner av olika examinandpinnar: 22451, 2244B och 2243K.

Datasäkerhetslucka i gamla Abitti-versioner

Vi påminner om att versionen som publicerades i slutet av oktober åtgärdade en betydande datasäkerhetslucka. Vi fortsätter att uppmuntra alla Abitti-användare att byta till nya versioner så snabbt som möjligt.

Studentexamensnämnden förbinder sig att publicera de datasäkerhetsluckor som rapporterats inom tre månader. På grund av problemen som försvårat att ta i bruk Abitti-versionen som åtgärdade luckan har vi skjutit upp dess publiceringen. De åtgärdade luckorna publiceras den 28.11. 2022.