Uudessa Abitissa voi ohjelmoida Pythonilla

Uusi Abitti-versio sisältää joukon pieniä päivityksiä ja parannuksia. Koejärjestelmän ohjeissa on mahdollisuus ohjelmoida Python-ohjelmointikielellä. Ominaisuus on käytössä myös koejärjestelmän ohjeiden verkkoversiossa osoitteessa cheat.abitti.fi ja siihen liittyen on julkaistu erillinen blogikirjoitus. Kokelaat ovat toivoneet mahdollisuutta soittaa taustamusiikkia peittämään koetilan hälyääniä. Tämä toiminnallisuus on nyt lisätty koejärjestelmän ohjeisiin.

4F-Vihko on päivitetty uusimpaan versioon ja GeoGebra 6 on palautettu kevään 2021 kokeissa käytettyyn versioon 6.0.639. Ikävä kyllä tiedostojen tallennuksen yhteydessä ilmestyy näytölle edelleen tyhjä ikkuna, jonka sulkemisen jälkeen tallennus onnistuu. YTL on ilmoittanut virheestä GeoGebralle.

Koetilan palvelin yrittää tarkistaa palvelimen päivämäärän oikeellisuuden. Mikäli palvelimen päivämäärä on vanhempi kuin käytetyn Abitti-version julkaisupäivämäärä, on päivämäärä korjattava ennen kokeiden latausta. Tällä tarkistuksella yritetään varmistaa päivämäärään sidottujen lisenssien toiminta (Casio, TI-Nspire).

Uudet versiot toimivat yhteen SERVER21174- ja ABITTI2118E-versioiden ja uudempien kanssa. Päivitys ei sisällä uusia laiteajureita.
Kaikki päivityksen muutokset löytyvät muutoslokista.