Uusi versio Abitista, mahdollisuus palauttaa poistettu koe ja uusi Telegram-ryhmä it-tuelle

Abitti-kokeensa epähuomiossa poistaneen opettajan ei enää tarvitse ottaa yhteyttä Abitti-tukeen ongelman korjaamiseksi. Uudella toiminnolla opettaja voi palauttaa kokeen arvosteltavaksi, jotta koesuoritukset voi tuoda kokeeseen arvostelua varten. Myös yksittäisen koevastauspaketin poisto on mahdollista “peruuttaa”. Poistetut kokeet ja koesuoritukset pysyvät edelleen järjestelmässä vähintään kolme kuukautta, minkä jälkeen ne poistetaan lopullisesti.

Uusi Abitti-versio julkaistaan ensi viikon lopulla. Versio vastaa kevään ylioppilaskokeessa käytettävää versiota. Edelliseen julkaistun kokelastikun (ABITTI2053T) oheissovelluksiin ei ole tulossa muutoksia.

Lautakunta on ottanut käyttöön Telegram-viestisovelluksen. Ryhmä “YTL IT” on tarkoitettu keskinäiseksi yhteydenpitokanavaksi it-tukihenkilöille ja muille, jotka työskentelevät koejärjestelmän parissa. Ryhmässä on mukana myös Abitti-tukea. Ryhmään on mahdollista liittyä linkin https://t.me/joinchat/ffN077ONryYyODVk kautta. Ryhmä on kaksikielinen.

Videopuhelinyhteys osoittautui hyödylliseksi viime syksyn tutkinnossa ja sen perusteella lautakunta tulee suosittelemaan kevään tutkintoon jokaiseen koetilaan puhelinta, johon on asennettu Telegram-sovellus.