Uudessa Abitti-versiossa kevään yo-kokeen sovellusversiot

Uusi Abitti-versio on julkaistu. Tikulla on kevään 2021 ylioppilaskokeissa käytettävät sovellusversiot. Uutena toimintona on mahdollisuus suorittaa koe erillisellä tietokoneella. Tämä mahdollistaa erityisryhmille kokeen harjoittelun myös kurssikokeissa. Erillisen tietokoneen liittämistä tullaan käyttämään ylioppilaskokeissa:

  • avustetun tulostuksen erityisjärjestelypäätöksen saaneilla kokelailla kevään 2021 tutkinnosta alkaen
  • erityisvarustellun tietokoneen käyttöoikeuden saaneilla näkövammaisilla kokelailla syksyn 2021 tutkinnosta alkaen

Näkövammaisille opiskelijoille tehtävät harjoituskokeet ovat esteetömiä vain, jos ne on laadittu ylioppilaskokeen tapaan “uudella koeformaatilla”. Abitin editorilla laaditut kokeet ovat esteettömiä, jos ne on laadittu ilman erillisiä selainlisäosia ja ovat teknisesti yksinkertaisia sisältäen tekstimuotoisia kysymyksiä ja vastauksia. Tekniset ohjeet erillisen tietokoneen liittämiseen saa Abitti-tuelta ja lisätietoa “uuden koeformaatin” mukaisten kokeiden laatimisesta löytyy vanhasta blogikirjoituksesta.

Julkaistu versio on yhteensopiva kaikkien syksyllä 2020 julkaistujen Debian Busteriin perustuvien versioiden kanssa.

Muut muutokset:

  • Joissakin erityistapauksissa kokelaan koneiden ja palvelimien kytkeytymisessä verkkoon on ollut ongelmia. Uuden version myötä tilanne toivottavasti paranee.
  • SchoolStore Team Oy:n julkaisemiin TI Nspire -lisäosiin on tullut päivitys. Uudessa versiossa on mukana erillinen matematiikan lisäosa.
  • MAOL Digitaulukoiden uudessa versiossa kaavan kopiointi suoraan vastauskenttään toimii. Ennakkotiedoista poiketen korjaus koskee nimenomaan uutta versiota. Vanhasta versiosta ei kaavoja voi edelleenkään kopioida.

Päivitykset:

  • Lisätty tieto vanhojen versioiden yhteensopivuudesta 12.1.