Ohjeita tietokoneen hankintaan

Moni uusi lukion opiskelija ja huoltaja pohtii kannettavan tietokoneen hankintaa lukio-opintoja ja ylioppilaskirjoituksia varten. Konetta hankittaessa kannattaa ensisijaisesti miettiä, miten se parhaiten tukisi lukio-opiskelua. Omasta lukiosta saat lisätietoja siitä, minkälainen kone sopii parhaiten kyseisen lukion oppimisympäristöön.

Abitti-kurssikoejärjestelmässä ja ylioppilaskirjoituksissa ei käytetä koneen omia ohjelmia tai tiedostoja. Näin ollen Abitti tai ylioppilaskirjoitukset eivät aseta vaatimuksia koneen ohjelmille tai käyttöjärjestelmälle. Koejärjestelmä ei myöskään tee koneeseen muutoksia. Kurssikokeisiin ja kirjoituksiin voi tarvittaessa osallistua esimerkiksi lukion tai perheen vanhemmalla lainakoneella.

Sen sijaan koneen laitteiston on oltava yhteensopiva koejärjestelmän kanssa. Osa laitteiden myyjistä on testannut yhteensopivuuden valmiiksi, mutta osaava voi tehdä testaamisen itsekin. Hankintavaiheessa kannattaa pyrkiä sopimaan avokaupasta, jotta kaupan voi tarvittaessa purkaa.