Murheita ja parannuksia matemaattisissa aineissa

Koeympäristön uudet ohjeet verkossa jo nyt

Koejärjestelmän ohjeet, jotka löytyvät yläpalkin kysymysmerkkiä painamalla, muuttuvat ainekohtaisiksi. Ennen varsinaista tikkupäivitystä ohjeita voi selata avoimesti verkosta sivulta https://cheat.abitti.fi. Ohjeet ovat selattavissa myös puhelimilla ja tableteilla.

Matematiikan, fysiikan ja kemian sisällöt on järjestetty aihepiireittäin. Sisällöt täydentyvät vuoden 2018 aikana ja lautakunta ottaa mielellään vastaan kommentteja ohjeiden sisällöstä.

Ohjeiden kaavoihin on tullut ominaisuus, jonka myötä niitä on helppo kopioida kokeen vastauskenttään jatkotyöstöä varten.

Casion lisenssi vanheni vuodenvaihteessa

Koejärjestelmän Casio ClassPad Managerin lisenssi on vanhentunut vuoden vaihteessa. Pyrimme mahdollisimman nopeasti saamaan tikuista uuden version, jossa ongelma on ratkaistu. Siihen saakka ko. ohjelma ei toimi Abitti-ympäristössä, ellei palvelimen päivämäärää vaihdeta BIOS-asetuksista joulukuulle 2017.