Ny Abitti-version som fixar den kraschande TI-Nspire CAS

Abitti-versionen som har publicerats idag fixar den kraschande TI-Nspire CAS. Fixen har fungerat på våra testmaskiner, men vi ber er skicka rapporter ifall problem kvarstår.

Felet berodde på att drivrutiner för grafikacceleratorer saknades. Nu har acceleratorerna av grafikkortet tagits bort helt och hållet. Vi hoppas att detta avlägsnar krascher, som slumpmässigt hänt med vissa grafikkort. Detta innebär att med vissa datorer måsta man byta valet vid startandet av datorn. Det nya alternativet hittas så som förr: försök uppifrån nedåt tills rätt val hittas.

Den nya versionen av stickan fungerar ihop med de versioner som publicerats under hösten 2017 (versioner 91-94). Stickorna behöver alltså inte uppdateras, om man inte behöver:

  • fungerande TI-Nspire CAS
  • egenskaper från versionerna 92 och 94, där den främsta nya egenskapen var att det inte går att skriva på ett svar genom flera öppna webbläsarfönster.

I slutet av förra veckan kom en ny egenskap till provkonstruerandet i Abitti.  En lista på bifogade filer som lagts med attachments.zip -metoden syns vid provet och filerna syns vid förhandsgranskningen av provet. Nästa egenskap kommer att vara att det blir möjligt att ladda upp filer vid kontureringen av provet. Dessa egenskaper kräver inte att stickor uppdateras.