Uusia ominaisuuksia koenäkymään

Abitti-verkkopalveluun tehty päivitys tuo kokelaan koenäkymään kaksi uutta ominaisuutta helpottamaan kokeen suorittamista:

  • Kokeen tehtäväsivun vasemmassa reunassa näytetään kokeen sisällysluettelo, joka helpottaa liikkumista kokeessa. Sisällysluettelossa näytetään myös, mihin tehtäviin kokelas on vastannut ja varoitetaan, jos jonkin vastauksen pituus ylittää tehtävälle mahdollisesti asetetun enimmäispituuden. Sisällysluettelonäkymä mukautuu käytössä olevan ruudun koon mukaan. Sisällysluettelo-ominaisuutta ei näytetä näkövammaisten apuvälineillä suoritettavassa kokeessa, koska sen toiminnallisuudet ovat päällekkäisiä apuvälineiden toiminnallisuuksien kanssa.

    Kuva: Ruutukaappaus mallikokeesta, jossa näkee sisällysluettelo-ominaisuuden
  • Kokelaalla on nyt myös halutessaan mahdollisuus avata vastauslaatikko koko ruudun tilaan klikkaamalla vastauslaatikon ylänurkassa olevaa ikonia. Koko ruudun tilassa on käytössä samat vastauslaatikon työkalut kuin muulloinkin. Työstettävänä oleva vastaus myös tallentuu jatkuvasti palvelimelle ilman, että kokelaan tarvitsee itse muistaa tallentaa työnsä. Kokoruututilassa näytetään kyseessä oleva tehtävänanto. Kokoruututilasta voi poistua klikkaamalla ylänurkassa olevaa ikonia uudestaan.

    Kuva: Siirtyminen kokoruututilaan

    Kuva: Siirtyminen pois kokoruututilasta

Ominaisuudet tulevat käyttöön Abitissa niissä harjoituskokeissa, jotka ladataan laadintapalvelusta uuden version julkaisun jälkeen. Uudet ominaisuudet ovat käytössä myös syksyn ylioppilastutkinnossa. Kokeen suorittaminen itsessään ei muutu, ja kokeen voi edelleen suorittaa ilman, että hyödyntää nyt julkaistuja ominaisuuksia.