Kuvakaappaus ei toimi vanhalla editorilla tehdyissä kokeissa (korjattu)

Uusimmassa Abitti-versiossa (ABITTI2216Z) olevan virheen vuoksi kuvakaappaukset eivät toimi niissä vanhalla editorilla tehdyissä kokeissa, joita ei ole pystytty konvertoimaan uudeksi MEX-formaatiksi. Nämä kokeet voi tunnistaa vanhan editorin esikatselunäkymästä. Jos esikatselussa näkyy teksti “Kokeen ulkoasu ei vastaa ylioppilaskokeita”, kuvakaappaukset eivät toimi uusimmalla Abitti-versiolla.

Kuvakaappaukset toimivat Bertalla tehdyissä kokeissa ja niissä kokeissa, jotka on voitu konvertoida MEX-formaattiin. Jälkimmäisessä tapauksessa vanhan editorin esikatselussa ei ole em. varoitustekstiä.

Ongelmaan on tulossa korjaus lähipäivinä. Sitä odoteltaessa asian voi kiertää jollain seuraavista tavoista:

  • Muuttaa vanhalla editorilla tehty koe Bertta-kokeeksi kopioimalla vanhan editorin koetehtävät Berttaan tehtävän kopiointityökalulla
  • Poistaa vanhalla editorilla tehdyistä kokeista muotoiluja, kunnes“Kokeen ulkoasu ei vastaa ylioppilaskokeita” -teksti poistuu esikatselusta
  • Käyttää vanhempaa Abitti-versiota

Päivityksiä:

  • Korjaus tähän ongelmaan tullaan jakamaan koepakettien kautta. Jakamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. (Lisätty 13.5. klo 10.40)
  • Korjaus on jakelussa koepakettien kautta. Korjaus tarttuu ma 16.5. klo 12 jälkeen ladattuihin koepaketteihin ja siirtyy koetilan palvelimen kokelaiden koneille. (Lisätty 16.5. klo 14.05)