Syksyn yo-tikkua vastaava Abitti-versio julkaistu

Syksyn ylioppilaskokeissa käytettävää opiskelijan tikkua vastaava Abitti-versio on julkaistu. Näkyvät muutokset liittyvät kirjautumiseen ja henkilöllisyyden tarkistamiseen.

Jos palvelimelle on ladattu sekä suomeksi että ruotsiksi suoritettavia kokeita, kirjautumissivulla on erillinen kokeen kielivalinta. Kirjautuvalle kokelaalle näytetään vain valinnan mukaiset kokeet. Tämä toivottavasti vähentää vääriä koevalintoja ylioppilaskokeissa. Abitin koe-editorissa on ollut kokeen kielen valinta jo viime keväästä lähtien.

Syksyn ylioppilaskokeista alkaen näkö- ja kuulovammaisille kokelaille on laadittu omat koeversionsa. Erityisjärjestelypäätöksen saaneet kokelaat löytävät kokeet kirjautumissivun alalaidassa näkyvän Näytä erityisryhmien kokeet -valinnan takaa. Valinta on näkyvissä vain siinä tapauksessa, että palvelimelle on ladattu erityisryhmien kokeita. Abitin koe-editorissa ei ole mahdollista merkitä koetta erityisryhmän kokeeksi.

Kirjautumisen jälkeen näytöllä näkyvän valvojan tunnistautumisnäytön muutosten tavoitteena on vähentää entisestään virheitä kokelaiden tunnistamisessa. Henkilötunnuksen kaksi ensimmäistä merkkiä on peitetty, jotta vahvistuksessa käytettävä syntymäpäivä on varmasti peräisin kokelaiden valvojalle näyttämästä henkilötodistuksesta tai valvojalla olevasta koepöytäkirjasta.

Näiden kirjautumiseen liittyvien näkyvien muutosten lisäksi uudessa versiossa on joukko pienempiä muutoksia. Koetilan palvelimella näytetään palvelimen päivämäärä. Tämän toivotaan vähentävän tilanteita, joissa palvelimen väärä päivämäärä estää lisenssinalaisten ohjelmien (TI Nspire ja Casio ClassPad Manager) käytön. Yksityiskohtainen lista muutoksista löytyy muutoslokista.

Yhteensopivuus

Uusi palvelinversio toimii kaikkien tänä vuonna julkaistujen opiskelijan tikkujen (ABITTI2106S ja myöhemmin) kanssa. Suosittelemme lämpimästi opiskelijan tikkujen päivittämistä, koska uusimmassa versiossa on kirjautumismuutosten lisäksi tärkeitä tietoturvaparannuksia. Kirjautumismuutokset toimivat tietenkin vain päivitetyissä tikuissa.

Esimerkki kirjautumis- ja henkilötunnuksen tarkistussivuista 

Tässä esimerkissä palvelimelle on ladattu koko joukko kokeita:


Koska palvelimella on sekä suomen- että ruotsinkielisiä kokeita, kirjautuva kokelas näkee kokeen kielivalinnan:

Erityisryhmien kokeet näkyvät oman valintaruutunsa takaa:

Esimerkki henkilöllisyyden tarkistussivusta: