Uusi tikkuversio viikolla 45

Uusi viikolla 45 julkaistava Abitti-tikkuversio korjaa seuraavia vikoja:

  • Näytön kirkkauden säätö ei toimii niillä koneilla, joilla se on toiminut aiemmillakin Abitti-versioilla.
  • Palvelimen kellonaika tallentui opiskelijan koneen pysyvään kelloon. Pysyvän kellon asettaminen on poistettu.
  • PDF-tiedostot avautuvat oletuksena Okular-ohjelmalla.
  • Joillain koneilla ensimmäinen käynnistysvaihtoehto Palladium ei toiminut. Tähän liittynyt vika on korjattu.

Korjausten lisäksi koeympäristön ohjeisiin on lisätty tekstihaku.

Tikku on yhteensopiva lokakuussa julkaistun Abitti-version kanssa, eli uusia ja lokakuussa julkaistuja kokelas- ja palvelintikkuja voi käyttää ristiin. Tikkuja ei siis välttämättä tarvitse kirjoittaa uudelleen.

Olemme edelleen kiinnostuneita kaikista uuteen versioon liittyvistä ongelmista. Jos tietokone tai sen lisälaite ovat lakanneet toimimasta uusimmalla Abitti-versiolla, lähettäkää tarkemmat tiedot laitteesta ja aiemmin toimineesta käynnistysvaihtoehdosta Abitti-tukeen.

Olemme jo saaneet muutaman yhteydenoton koneista, jotka ovat käynnistyneet ainoastaan Potassa-käynnistysvaihtoehdolla. Tätä käynnistysvaihtoehtoa emme ikävä kyllä voi palauttaa tikulle, koska sen pohjalla olevalle Linux-ytimelle ei ole enää ylläpidettyä Debian-pakettia. Koneiden omistajien toivotaan ottavan yhteyttä Abitti-tukeen.