Seuraava Abitti-versio viikolla 41

Uusi yläpalkki

Syksyn ylioppilastutkinto on kohta saatu lukioissa päätökseen. Abitti päivitetään tutkinnon jälkeen. Päivitys ajoittuu viikolle 41 (8.10.-12.10.). 

Koenäkymän yläpalkki uudistuu ja useat sovellukset päivittyvät. LibreOffice päivitetään versioon 6 ja kuvankäsittelyohjelma Pinta päivitetään versioon 1.6. Päivityksen myötä Abittiin tulee uutena ohjelmana Geogebra 6. Vanhempi Geogebra 5 on mukana koejärjestelmässä uuden version rinnalla ainakin vielä kevään 2020 ylioppilastutkinnossa. Käynnistysvalikkoon tulee uusia vaihtoehtoja, jotka saattavat parantaa Abitin toimivuutta joillakin laitteilla. 

Päivityksen mukana tulee mahdolliseksi luoda Abittiin kevään 2019 ylioppilastutkinnon matematiikan kokeen kaltainen kaksiosaisen koe, jossa aluksi CAS-laskimet eivät ole käytössä ja opiskelija saa ne sujuvasti käyttöönsä loppuosan tehtäviin. Matematiikan kokeen B-osaan siirtymisen yksityiskohdat vaativat vielä lautakunnan käsittelyä ja niistä tiedotetaan päivityksen julkaisun yhteydessä.