Abitissa myös TI-Nspire CAS-laskin – päivitys ei ole välttämätön

Tänään julkaistussa Abitti-versiossa on mukana Texas Instrumentsin CAS-laskinohjelma TI-Nspire. Abitti-tikut voi päivittää, jos haluaa kokelaille TI:n ohjelman käyttöön. Päivitys ei siis ole välttämätön.

abitti_tinspire

Sekä TI:n että Casion CAS-laskinohjelmat ovat Abitti-ympäristössä ja ylioppilaskokeessa kaikkien käytössä. Opiskelukäyttöön tarkoitettu lisenssi on maksullinen. Abitissa käytössä olevia maksuttomia CAS-laskinohjelmia ovat Geogebra ja wxMaxima.

Uusimassa versiossa on päivitetty myös kokelaan tikun palomuuria. Vanhat palomuuriasetukset sallivat liikennöinnin tiettyjä erityisjärjestelyjä käyttäen mihin tahansa internet-osoitteeseen. Kiitokset Nettiniilo-laitteen kehittäjä Janne Cederbergille tietoturvaongelman raportoinnista!

TI:n laskimen ja parantuneen tietoturvan saa käyttöön päivittämällä kokelaan tikun. Uusin Abitti-versio toimii yhteen 17.5.2016 julkaistun version kanssa. Voit siis päivittää vain haluamasi opiskelijatikut. Kaikkia tikkuja ei tarvitse välttämättä päivittää.