Opiskelijan tallentamat tiedostot varmuuskopioidaan

Mahdollisuus liittää vastaukseen kuvia on saanut monet tekemään kokeita, jotka edellyttävät varsinaisen koejärjestelmän ulkopuolisten ohjelmien käyttöä. Ongelmana on ollut se, että opiskelijan tallettamat tiedostot katoavat virran katkaisun yhteydessä.

Tänään julkaistavat palvelimen ja opiskelijan tikkuversiot sisältävät opiskelijoiden tiedostojen varmuuskopiointitoiminnon. Opiskelijan omalle koneelleen kokeen aikana tallentamat tiedostot varmuuskopioidaan automaattisesti koetilan palvelimelle. Jos opiskelija joutuu käynnistämään saman tai eri koneen uudelleen kesken kokeen, tiedostot palautuvat palvelimelta automaattisesti. Opiskelijan tai valvojan ei tarvitse tehdä jatkamiskoodin syöttämisen lisäksi muita toimenpiteitä palautuksen käynnistämiseksi.

Varmistus toimii vain talletetuille tiedostoille. Esimerkiksi LibreOfficessa täytyy siis muistaa talletella tiedostoa aika ajoin, jotta ongelmatapauksessa palvelimelta palautuisi mahdollisimman uusi versio tiedostosta. Koejärjestelmässä keskeneräiset vastaukset tallentuvat palvelimelle automaattisesti.

Koetilan palvelimen USB-tikulle on nyt siis mahduttava kaikkien kokelaiden tekemät tiedostot. Suosittelemme palvelintikuiksi vähintään 8 gigatavun (Gt) USB 3 –muistitikkuja. Koetilan palvelin ottaa automaattisesti tikun koko tallennustilan käyttöön. Tämä toimenpide saattaa viedä jonkin verran aikaa palvelintikun ensimmäisellä käynnistyskerralla. 4 gigatavun muistitikusta varmistukseen jää noin 500 megatavua, 8 gigatavun tikulle jäävä tila on noin 4 gigatavua. Täyttyvästä varmuuskopiointitilasta varoitetaan valvojan näytössä. Opiskelijoille ei tule varoitusta.

tiedostojen_varmistus_fi

Uuden ominaisuuden käyttöönotto vaatii sekä palvelin- että opiskelijatikun päivittämisen 21.12.2015 päivättyyn versioon.