Nytt i Abitti 2: Fönstersystemet har förbättrats och ett textbehandlingsprogram har lagts till

Den testversion av Abitti 2 som publicerades idag har ett förbättrat fönstersystem. Det som är nytt jämfört med Abitti 1 är möjligheten att arrangera två fönster bredvid varandra med bara några musklick.

En annan synlig ändring är ett nytt program, Writer-textbehandlingen i Collabora Online-kontorsprogrammet. Textbehandlings- och presentationsgrafikprogrammen som finns i Collabora-programfamiljen är inte ännu tillgängliga i denna version.

Dessutom ingår de från Abitti 1 välbekanta instruktionerna som finns i provsystemet, med en enkel programmeringsmiljö, begränsad formelsamling och naturligtvis den populäraste egenskapen i Abitti – bakgrundsmusik.

 

Den synligaste ändringen i Abitti 2 är det nya fönstersystemet. Programmenyn finns fortfarande i skärmens övre vänstra hörn.

 

Knapparna i fönstrens övre högra hörn gör det enkelt att placera två fönster bredvid varandra

 

Ett nytt program i denna version är Writer-textbehandlingen i Collabora Online.