Seuraava Abitti-versio vuodenvaihteessa

Seuraava Abitti-tikkuversio julkaistaan vuodenvaihteessa. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Tässä päivittyvä tieto seuraavaan versioon tulevista muutoksista:

  • Joissain tapauksissa kokelaan kone ei kytkeydy verkkoon koneen käynnistymisen yhteydessä. Tähän ongelmaan on löydetty korjaus, jonka toimivuutta testataan.
  • SchoolStore Team Oy:n julkaisemiin TI Nspire -lisäosiin on tulossa päivitys. Uudessa versiossa on mukana erillinen matematiikan lisäosa.
  • MAOL Digitaulukoiden vanhassa versiossa kaavan kopiointi suoraan vastauskenttään ei toimi. Otava on toimittanut tähän korjauksen, joka on mukana seuraavassa versiossa.
  • Näkövammaiset voivat suorittaa Abitti-kokeita liittämällä oman erityisvarustellun tietokoneen Abitti-tikulta käynnistettyyn opiskelijan tietokoneeseen. Näkövammaiset kokelaat suorittavat ylioppilaskokeen keväällä 2021 kuten ennenkin, mutta syksyn 2021 kokeessa koe suoritetaan suoraan Abittiin. Toivomme lukioilta ja näkövammaisilta opiskelijoilta kevään aikana palautetta uudesta suoritustavasta.

Kevään 2021 ylioppilaskokeessa käytettävä versio perustuu vuodenvaihteessa julkaistavaan versioon.

Oheisohjelmavalikoimaan ei ole tulossa muutoksia. LoggerPro-ohjelmasta on tullut päivitetty versio, mutta sen ehtiminen vuodenvaihteen Abitti-julkaisuun ja siten myös kevään 2021 yo-tikuille on vielä epävarmaa.