Uusi Abitti-versio on julkaistu

Uusi Abitti-versio on julkaistu. Uusi versio perustuu Debian GNU/Linuxin versioon Buster, ja sen myötä sekä kokelaan että koetilan palvelimen tikulla on joukko uusia laiteajureita. Ikävä kyllä nyt julkaistava versio ei paranna uudempien Apple MacBookkien tai Airien näppäimistö- tai kosketuslevyjen yhteensopivuusongelmia.

Tärkeimmät muutokset:

  • Uudet Linux-kernel –versiot 5.4 (Caesium, Barium, Cerium, Holmium, Helium, Neptunium) ja 5.8 (Natrium, Polonium, Gallium, Radium, Uranium)
  • LibreOffice on päivittynyt versioon 6.1
  • MarvinSketch on päivittynyt versioon 20.18
  • GIMP on päivittynyt versioon 2.10
  • TI-Nspire on päivittynyt versioon 5.2
  • Casio ClassPad Manager on päivittynyt versioon 2.01.7600-1
  • Yksinkertainen piirto-ohjelma Pinta on korvattu vastaavalla ohjelmalla KolourPaint
  • Koejärjestelmän ohjeessa on karttoja (tähän aiheeseen liittyvä blogikirjoitus)

Lisäksi tikulla on koko joukko muita teknisiä parannuksia. Näiden vuoksi uusi julkaistava Abitti-versio ei ole yhteensopiva aiempien versioiden kanssa. Vanhoja ja uusia Abitti-tikkuja ei siis voi käyttää samassa koeverkossa.

Kevään ylioppilaskokeessa käytettävä tikkuversio perustuu nyt julkaistavaan Abittiin. Uusi versio on läpäissyt automaatti- ja manuaalitestit. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että laajamittaisessa käytössä ohjelmistoista voi löytyä virheitä. Mikäli tarvetta päivitysversioihin ilmenee, ilmoitamme niistä mahdollisimman nopeasti.