Näillä tikuilla tehdään kevään yo-koe!

Uusimpaan Abitti-tikkuversioon on tehty kevään yo-kokeen vaatimia parannuksia. Suurimpana uudistuksena on opiskelijan mahdollisuus palauttaa aiempi vastausluonnos vastausikkunaan. Toiminnallisuuden myötä opiskelija, joka on esimerkiksi vahingossa poistanut koevastauksensa, pystyy palauttamaan vanhan version vastauksestaan. Toiminnallisuus tallentaa myös vastaukseen liitetyt kuvat ja matemaattiset merkinnät. Kokelaskohtainen versiohistorian koko riippuu palvelimen tallennustilasta. Versiohistoriaa poistetaan automaattisesti vanhimmista tallenuksista, kun tila täyttyy.

Vastausluonnosten palautus koskee vain vastauslaatikkoon tehtyjä vastauksia. Jos opiskelija käyttää sovelluksia (esim. LibreOffice) vastauksen osien tuottamiseen, hänen pitää itse huolehtia tiedostojen tallentamisesta.

Ylioppilaskokeen valvojan ohjetta tullaan täsmentämään siten, että valvoja saa kokeen aikana opastaa kokelasta toiminnallisuuden käytössä tilanteessa, jossa kokelas on kadottanut koevastauksensa. Valvoja ei kuitenkaan saa osallistua aiemman vastausluonnoksen valintaan.

Koevastauksen palautus toimii näin:

  1. Napsauta kentän oikeasta alalaidasta linkkiä “Aiemmat vastausluonnokset”.
  2. Valitse vastauskentässä aiemmin ollut sisältö ja paina “Palauta”.

Vanhemmassa tikkuversiossa on ollut mahdollista, että opiskelijan CAS-laskimet ovat käytössä matematiikan kokeen A-ossa, jos hän on tietyssä erityistilanteessa avannut samalla palvelimella olevan toisen kokeen ja sen jälkeen siirtynyt palvelimelle ladattuun matematiikan kokeeseen. Tämä estää edellä kuvatun tilanteen syntymisen.

Uudesta tikkuversiosta on myös korjattu bugi, jonka takia näytönsäästäjä aktivoitui koejärjestelmän kielenvaihdon jälkeen.

Abitin ohjesivusto (cheat.abitti.fi) ja kaavaeditori (math-demo.abitti.fi) on päivitetty vastaamaan verkossa näkyviä uusimpia versioita. Ks. myös version muutosloki.

Päivitys 16.1.2019: Versio koeohjeesta joka näkyys sivulla https://cheat.abitti.fi vastaa ylioppilastutkinnossa käytössä olevaa versiota. Abitti-tikulla on päivityksen aikana sattuneen virheen takia vanhempi versio ohjeesta.

Jos opiskelijan tikkuja päivitetään, on myös palvelintikut ja virtuaalikoneet päivitettävä. Vanhat opiskelijan tikut toimivat uuden palvelinversion kanssa.