Uusi koetilan palvelimen päivitys korjaa hitausongelman

Muutamissa kurssikokeissa on havaittu koetilan palvelimen suorituskykyongelmia. Ilmiötä on havaittu suurissa tutkintoverkoissa, joissa on runsaasti koetehtäviä sisältäviä kokeita. Koe alkaa normaalisti, mutta vähitellen palvelin hidastuu prosessorikuorman kasvaessa. Prosessorikuormaa voi seurata koetilan palvelimen verkko/nätet-ikkunasta. Hitaus voi ilmetä myös opiskelijoiden yhteysongelmina valvojan näytössä ja jopa opiskelijoiden koneilla näytettyinä yhteysvirheinä. Pahimmillaan koetilan palvelin voi pysähtyä kokonaan.

Olemme julkaisseet päivitetyn koetilan palvelimen virtuaalikoneen, joka korjaa hitausongelman. Virtuaalikoneen voi päivittää heti Naksulla. Koetilan palvelimen päivitys ei vaadi kokelaiden tikkujen uudellenkirjoitusta.

Tässä vaiheessa emme julkaise uusia tikkuja, koska suuria kokeita järjestetään harvoin USB-tikuilta käynnistettävillä palvelimilla.