Näillä tikuilla tehdään syksyn yo-koe!

Uusimpaan Abitti-tikkuversioon on tehty syksyn digikokeen vaatimia parannuksia. Kuvankaappauksia voi nyt liittää aiempaa enemmän. Tarkka kokelaskohtainen maksimimäärä riippuu palvelimella käytettävissä olevasta tallennustilasta. Yli 100 kokelaan tutkintoverkoissa on syksyn ylioppilaskokeessa käytettävä joka tapauksessa tikutonta palvelinta ja nyt tehty muutos hyödyntää virtuaalipalvelimen isoa tallennustilaa.

Tiedostojen varmuuskopioinnin luotettavuutta on parannettu. Jos kokelaan varmuuskopiointi ei toimi, vikatieto näytetään valvojan näytössä. Tämä on hyödyllinen tieto erityisesti koneenuudellenkäynnistystilanteessa. Konetta ei tule sammuttaa, jos kaikkia tiedostoja ei ole varmuuskopioitu.

Abitin ohjesivusto (cheat.abitti.fi) ja kaavaeditori (math-demo.abitti.fi) on päivitetty vastaamaan verkossa näkyviä uusimpia versioita.

Koltansaamen näppäimistökartta on lisätty aiempien pohjois- ja inarinsaamen näppäimistökarttojen rinnalle. DigabiOS on nyt maailman ainoa käyttöjärjestelmä, jossa on valmiiksi kaikki Suomessa puhuttavien saamen kielten näppäimistökartat.

Jos opiskelijan tikkuja päivitetään, on myös palvelintikut ja virtuaalikoneet päivitettävä. Vanhat opiskelijan tikut toimivat uuden palvelinversion kanssa.