Abitti-tikkuihin päivityksiä

Uudessa tikkuversiossa on seuraavat muutokset:

  • Opiskelijan valitsema koe näytetään opiskelijalle, kun odotetaan kokeen alkamista. Näin opiskelija voi varmistaa koevalintansa jo ennen koeajan alkamista. Väärin valittu koe vaihdetaan edelleen käynnistämällä kone uudelleen.
  • Kokelaan selainikkuna muuttuu kokonaan harmaaksi ainoastaan verkkoyhteyden katkettua. Valvoja näkee aiempaa helpommin ne opiskelijat, joiden verkkoyhteys on katkennut.
  • Monivalintatehtävissä klikattava alue rajoittuu aiempaa tiiviimmin vaihtoehdon nappiin ja vaihtoehdon kuvaustekstiin. Tämän toivotaan vähentävän virhevalintoja.
  • Vastauspaperiin voi liittää 10 Mt kuvankaappauksia, kun aiempi yläraja oli 5 Mt.
  • Jatkossa ei ole mahdollista hävittää vastauksia vastaamalla kahteen selaimen ikkunaan.
  • Sovellus 4F Vihko on päivitetty versioon 0.2.0.

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt 8.11.2017 että 4F Vihko tulee osaksi digitaalista ylioppilaskoeympäristöä. Samalla matematiikan ainejaos on päättänyt, että 4F Vihko ei ole käytössä digitaalisen matematiikan kokeen A-osassa. Tämä ominaisuus ei ole uusissa Abitti-tikuissa ja 4F Vihko on käytössä kokeissa jotka muistuttavat matematiikan A-osaa.

Tikussa ei ole muutoksia laiteajureihin. Uusi versio ei vaadi palvelin- tai kokelastikkujen päivittämistä. Nyt jaossa olevia ja uusia tikkuversioita voi käyttää ristiin.

Samaan aikaan uusien tikkuversioiden kanssa tulee lukioiden testattavaksi tikuton koetilan palvelin. Ensimmäiset epäviralliset tietotekniikan ammattilaisille tarkoitetut asennusohjeet löytyvät osoitteesta https://github.com/digabi/digabi-os/wiki.

Toivomme tikutonta koetilan palvelinta kokeilevilta lukioilta palautetta järjestelmän toimivuudesta Abitti-tukeen. Lautakunta päättää vuoden 2018 alussa, voidaanko tikutonta koetilan palvelinta käyttää USB-tikkuihin perustuvan ratkaisun rinnalla jo kevään 2018 ylioppilaskokeissa.