Abitin uutta vastaustyyppiä käytettiin ahkerasti

Abittiin toukokuun alussa tuotu uusi vastaustyyppi mahdollisti aiempaa helpommin matematiikan, fysiikan ja kemian koetehtäviin vastaamisen. Opiskelija saattoi liittää kuvankaappauksia keskelle tekstivastausta ja kirjoittaa matemaattisia merkintöjä suoraan vastauskenttään. Päättyneellä jaksolla tehtiin taas Abitti-ennätysviikko: yli 16 000 palautettua Abitti-vastausta. Abitin käyttö alkaa vähitellen saavuttaa lakipisteensä.

Uudessa vastaustyypissä kaksi bugia

Uudesta vastaustyypistä löytyi muutama vika, jotka eivät tulleet esiin omissa testeissämme. Vakavin virhe liittyi koevastauksen automaattitallennukseen: tietyissä tapauksissa opiskelijan palvelimelle tallennettu koevastaus tyhjeni kokonaan, vaikka hänen omassa näkymässään kaikki näytti hyvältä. Virhe tapahtui siinä erityistapauksessa, että verkossa oli häiriö juuri vastausta siirrettäessä. Kaikki tunnetut runsaat kymmenkunta tapausta ovat ilmenneet hitaasti toimivissa langattomissa verkoissa. Ylioppilaskokeissa käytössämme on kurssikokeita enemmän turvajärjestelyjä, joiden avulla nämäkin vastaukset olisi saatu tuotua arvosteluun. Vika on korjattu ja korjaus tulee jakeluun syksyn ensimmäisessä Abitti-versiossa.

Toinen havainto liittyi kuvien liittämiseen leikepöydältä. Joissain tilanteissa liittäminen ei enää onnistunut, mutta sivun päivitys tai selaimen sulkeminen ja käynnistys mahdollistivat kuvien liittämisen uudelleen. Tätä ongelmaa selvitellään vielä.

Materiaalia kaavaeditoriin ja MarvinSketchin käytön tueksi

Viime viikolla julkaisimme materiaalia kaavaeditorin ja kemian rakennekaavojen piirtoon tarkoitetun MarvinSketcin tueksi. Kemian materiaali täydentyy vielä ennen juhannusta muutamalla esimerkillä. Materiaalit löytyvät Abitti-verkkopalvelusta opiskelijan ja opettajan ohjeista.