Uusi Abitti-versio laajentaa laitetukea

Uusimpaan Abitti-versioon on tuotu Linuxin ytimen versio 4.7, joka löytyy käynnistysvalikkoon lisätyistä vaihtoehdoista Scandia, Magnesia, Ferrum ja Cuprum. Uusia vaihtoehtoja kannattaa kokeilla niillä koneilla, jotka:

  • eivät ole aiemmin käynnistyneet ollenkaan
  • eivät ole löytäneet WLAN-verkkoja, äänilaitetta tai jotain muuta koneen laitetta

Aiemmin hyvin toimineilla koneilla voi edelleen käyttää tuttua käynnistysvaihtoehtoa (esim. Potassa). Tuntematonta konetta käynnistäessä kannattaa kokeilla kaikki käynistysvaihtoehdot ylimmästä alkaen lävitse. Ylin vaihtoehto on uusin ja todennäköisesti useimmille koneille sopivin.

Varsinaiseen koeohjelmistoon ei ole tullut muutoksia. Aiemmassa versiossa ollut viallinen Geogebran versio on päivitetty. Opiskelijan ohjesivuille on lisätty joitakin fysiikan ja matematiikan taulukkotietoja. YTL on julkaissut taulukkotiedot sisältävän koodihakemiston, joten kaikki halukkaat voivat osallistua taulukkotietojen täydentämiseen (ks. https://github.com/digabi/koe-ohje).

Ylioppilastutkintolautakunnalla on edelleen sopimus MAOL Digitaulukoiden käyttöön ylioppilaskokeessa. Sopimus ei kata kurssikoekäyttöä.

Lisätietoja: