Koneiden käynnistäminen yksinkertaistuu

Keskeisin näkyvä uudistus tämänpäiväisessä versiossa on kokelaan sekä palvelimen -käyttöjärjestelmiin sisällytetty UEFI Secure boot -tuki. Käyttäjille muutos näkyy siten, että päätelaitteiden käynnistäminen Abitti -käyttöjärjestelmiin yksinkertaistuu. BIOS-asetuksiin ei enää tarvitse tehdä aiempaan määrää muutoksia.

Jos päätelaitteessa USB-porttia ei ole valittu käyttöjärjestelmän ensisijaiseksi hakukohteeksi, valinta täytyy edelleen tehdä laitekohtaisella näppäinvalinnalla. Vinkkejä eri merkkisten ja mallisten päätelaitteiden näppäinvalintoihin löytyy mm. seuraavalla sivulla olevan taulukon Boot menu -sarakkeesta. https://craftedflash.com/info/how-boot-computer-from-usb-flash-drive

Tehdyistä päivityksistä koetilan palvelimen näkyvin muutos on tapahtunut valvojan koneen liittämisessä. Valvojien koneiden liittämiseksi vaaditaan koetilan palvelimelta salasana. (Termit kts. https://digabi.fi/digabi/termipankki/)

Molempiin versioihin on lisäksi tehty tukku järjestelmäpäivityksiä.