Kokeen suorituksen seuranta helpottuu

Tämänpäiväinen Abitti-päivitys vie koejärjestelmää askelen ylioppilaskokeen suuntaan. Koetilan palvelimen näkymä on aiempaa selkeämpi. Varsinaisesti uusia toimintoja on kaksi: kokeen etenemisen seuranta ja lisävalvontakonsoli.

Valvontakonsolista näkee nyt lisää tietoa kokeen etenemisestä, mm. kokeen päättämisajan. Todennäköisesti odotetuin ominaisuus on se, että valvontakonsoli varoittaa kokeen suorittajan verkkoyhteyden katkeamisesta tai selaimen sulkeutumisesta. Mikäli ongelmia tulee, konsoli antaa tiiviit toimintaohjeet.

Valvontanäyttö listaa kaikki kokeeseen osallistuvat henkilöt. Jos palvelimen yhteys opiskelijan selaimeen katkeaa, opiskelijan rivi muuttuu punaiseksi. Rivillä kerrotaan myös lyhyet toimintaohjeet.

ongelma_opiskelijalla

Ylioppilaskokeessa valvojia on useita. Tätä silmälläpitäen palvelintikulta voi nyt käynnistää useampia valvontakonsoleita. Valvontakonsolien käynnistystä ei ole tässä vaiheessa rajattu salasanalla, tämä ominaisuus lisätään myöhemmin.

Lisävalvontakonsoli käynnistetään koeverkkoon liitettyyn tietokoneeseen palvelintikulta. Valinta tehdään käynnistysvalikosta.

lisavalvontakonsoli_boottivalikko

Lisävalvontakonsolissa on ainoastaan valvontanäkymä. Sen avulla ei palvelimelle voi siirtää koetehtäviä tai ladata koesuorituksia. Ne on aina tehtävä koetilan palvelimelta.

Kokelaan ympäristöön on lisätty yksinkertainen funktiolaskin, joka vastaa Windowsin Laskin/Calculator-ohjelmaa.