Ainoa tapa varmistua tietokoneen yhteensopivuudesta Abitti-järjestelmän kanssa on käynnistää tietokone Abittiin.

Abitin kokelastikun monistus

Kokelastikun monistus:

1. Lataa ja asenna Etcher-ohjelma.
  2. Lataa kokelastikun levynkuva. Levynkuvan koko on yli 3 Gt, eli lataus kestää kauan.
  3. Käynnistä Etcher ja valitse lataamasi levynkkuva ja liitä tietokoneeseen vähintään 8 Gt USB3-muistitikku.
  4. Käynnistä monistus ja odota sen valmistumista. Irrota valmis muistitikku.

Tietokoneen käynnistäminen Abittiin

Liitä muistitikku tietokoneeseen ja käynnistä tietokone muistitikulta.

Tietokoneen käynnistyttyä valitse avautuvasta Abitti-käynnistysvalikosta käynnistysvaihtoehto. Käynnistysvaihtoehdot on merkitty latinankielisillä alkuaineiden nimillä.

• Aloita valinta ylimmästä käynnistysvaihtoehdosta. Varmista, että tietokone käynnistyy. Tee sen jälkeen toiminnallisuuden testaus.
  • Jos tietokone ei käynnisty tai toiminnallisuuden testaus ei mene läpi, siirry seuraavaan käynnistysvaihtoehtoon. Jos tietokone ei käynnisty lainkaan käynnistysvaihtoehdolla vaan jumittuu pitkäksi aikaa, tietokoneen voi sulkea painamalla virtapainiketta pitkään (yli 5 sekuntia). Tämä toimenpide ei vaikuta tietokoneen varsinaisen käyttöjärjestelmän toimintaan.

Toiminnallisuuden testaaminen

Kun Abitti on käynnistynyt, testaa tietokoneen sisäänrakennettujen toiminnallisuuksien toiminta:

• Tarkista, että näytön resoluutio on sopiva. Voit tarvittaessa muuttaa näytön asetuksia valitsemalla yläpalkista lähtevästä valikosta Näyttö.
  • Testaa tasohiiren ja näppäimistön toiminta. Jos nämä eivät toimi, voit kokeilla liittää tietokoneeseen ulkoisen hiiren tai näppäimistön. Huomioi, että tämä lisää tarvittavien USB-liittimien määrää.
  • Testaa äänentoiston ja kuulokkeiden toiminta äänitestillä. Jos kuulokkeet 3,5 mm -liitännällä eivät toimi, mahdollisesti USB-liitäntäiset kuulokkeet voivat toimia.
  • Testaa langattoman verkkoyhteyden toiminta: Mene tilaan, jossa on langaton WLAN-verkko. Liity langattomaan verkkoon ja syötä verkon salasana. Jos tämän jälkeen pystyt näkemään verkon yläpalkissa (Wifi-verkot: Wireless connection 1), on verkkoyhteys toimiva.
  • Testaa langallisen verkkoyhteyden toiminta: Liitä tietokone Ethernet-kaapelilla langalliseen verkkoon. Jos pystyt näkemään verkon yläpalkissa (Ethernet-verkko: Wired connection 1), on verkkoyhteys toimiva.

Tietokone saattaa toimia Abittissa ulkopuolisten USB-liitäntäisten sovittimien avulla.