Korjauksia DigabiOS-tikkuihin

21.8.2015 jaeltu SecureBoot-allekirjoitettu muistitikku on aiheuttanut ongelmia joissakin koneissa. Tänään julkaistu päivitys korjaa useita ongelmia.

  • Jotkut aiemmin toimineet verkkokortit (erityisesti langattoman verkon laitteet) lakkasivat toimimasta. Tämä asia on nyt korjattu, eli keväällä toimineiden koneiden verkkokorttien tulisi nyt toimia jälleen.
  • Muutamat aiemmin käynnistyneet tietokoneet (mm. muutamat Intel-prosessorilla toimivat Chromebookit) lakkasivat käynnistymästä. Tämä asia on korjattu, eli keväällä käynnistyneiden koneiden tulisi nyt toimia jälleen.
  • Opiskelijan tikkujen kirjoittaminen Windows 10 -koneilla ei onnistunut, jos AbittiUSB:n asetuksista oli kytketty kokelaan tikun tarkistus päälle. Windows 8.1 -koneilla opiskelijan tikun tarkistus epäonnistuu edelleen, vaikka tikku onkin kirjoitettu oikein. Kytke tarkistus pois päältä ja kirjoita aina varatikkuja.
  • Valvojan koneelle ei enää anneta samaa verkko-osoitetta, joka on ohjeistettu wlan-käyttöön.

Tikkuihin on jo nyt lisätty myös erilaisia ominaisuuksia, joita käytetään 2.10. harjoituskokeessa. Tikkuihin on tulossa vielä uusia päivityksiä ennen harjoituskoetta. Harjoituskokeessa käytettävät tikut voi kirjoittaa AbittiUSB:lla ma 28.9.2015 klo 9.00 alkaen.