Uusi tehtävätyyppi: aukkomonivalinta

Aukkomonivalinnat Abittiin

Ylioppilastutkintolautakunnan Abitti-koejärjestelmässä on nyt mahdollisuus monivalintakysymysten tekemiseen. Abitti-monivalinnassa voi tehdä esim. kielten rakennetehtävän kaltaisia tehtäviä, joissa monivalintakysymykset on upotettu tekstiin. Jo aiemmin Abitti-kokeissa voi tehdä tehtäviä, joissa vastaus on tekstiä tai monivalintoja.

aukkomonivalinta1

 

Aukkomonivalintamestarin pikakurssi

Aloita luomalla itsellesi uusi koe. Aukkomonivalintatehtävä lisätään napsauttamalla sen kuvaketta.

aukkomonivalinta2

Tehtävänantoon voit kirjoittaa ohjeen kokeen suorittajalle, esim. “valitse aukkoihin sopivat prepositiot annettujen vaihtoehtojen joukosta”. Antamasi maksimipistemäärä jaetaan automaattisesti aukkojen lukumäärän mukaan. Varsinaisen tekstin voit liittää leikepöydän kautta Aukkotehtävän teksti -kenttään.

aukkomonivalinta3

 

Siirrä kursori ensimmäisen aukon kohdalle ja napsauta “Lisää aukko kursorin kohdalle” -painiketta. Syötä vaihtoehdot valikkoon ja valitse oikea vastaus. Ole huolellinen oikean vaihtoehdon merkitsemisessä, koska et voi muuttaa sitä myöhemmin. Kokeen jälkeen vastausten pisteytys tapahtuu automaattisesti tämän tiedon perusteella.

aukkomonivalinta4

 

Kokeen suorittajat näkevät vaihtoehdot satunnaisessa järjestyksessä.

Todennäköisesti haluat lopuksi poistaa tekstissä mahdollisesti olleen oikean vaihtoehdon. Se tapahtuu ihan normaalisti korjausnäppäimillä tai valitsemalla teksti hiirellä ja leikkaamalla valittu alue.

 

aukkomonivalinta5

Uusi ominaisuus vaatii uudet USB-muistit

Uuden tehtävätyypin käyttäminen vaatii USB-muistien päivityksen AbittiUSB-ohjelmalla. Jos muisteja ei päivitetä, opiskelijat eivät näe lainkaan aukkomonivalintatehtäviä.