Tämä ohje on tarkoitettu ainoastaan kokeneille Terminal-ohjelman käyttäjille! Katso myös USB-tikun kirjoittaminen Windowsilla, Macilla tai Linuxilla

Levynkuvien kirjoittamiseen tarvitset ylläpitäjän/admin -oikeudet.

Aloita tarkastamalla uusimman levynkuvan versionumero: http://static.abitti.fi/usbimg/prod/latest.txt

Edellisestä osoitteesta saat versionumeron (esim. 99), jota tarvitset uusimman levynkuvan lataamiseen:

• kokelaan levynkuvan osoite: http://static.abitti.fi/usbimg/prod/[versionumero]/koe.zip
  • palvelimen levynkuvan osoite: http://static.abitti.fi/usbimg/prod/[versionumero]/ktp.zip
  • Safari purkaa koe.zip -tiedoston automaattisesti oikeaan muotoon (koe.dd)
  • Avaa Terminal (esim. Spotlightin kautta tai Go -> Applications -> Utilities -> Terminal)
  • Kirjoita Terminaliin diskutil list. Laitteen levyt listautuvat, tässä esimerkki:

samplews:~ user$ diskutil list
/dev/disk0
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *250.1 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS MacintoshHD             249.2 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3

• Liitä laitteeseen USB, jolle DigabiOS kirjoitetaan (huom. käyttöjärjestelmän luominen poistaa USB:lta tiedostot. Käytä USB:ta joka on tyhjä tai sisällöltään merkityksetön)
  • Kirjoita Terminaliin toistamiseen diskutil list.
    Aiempaan listaan verrattuna uutena levynä listautuu äskettäin liittämäsi USB-muisti. Se voi olla esim. /dev/disk1, kuten alla olevassa esimerkissä:

samplews:~ user$ diskutil list
/dev/disk0
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *250.1 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS MacintoshHD             249.2 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3
/dev/disk1
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:     FDisk_partition_scheme                        *4.0 GB     disk1
   1:             Windows_FAT_32 DISKNAME                4.0 GB     disk1s1

• Kirjoita Terminaliin diskutil unmountDisk /dev/diskN. Korvaa diskN nyt ja jatkossa USB-muistitikun tunnisteella, jonka selvitit edellisessä vaiheessa.
  • Lirjoita Terminaaliin sudo dd if=~/Downloads/koe.dd of=/dev/rdiskN bs=1m
    • if= polku, josta levykuva löytyy, ts. se minne Safarilla ladattiin
    • of= polku kirjoitettavaan USB:hen
  • Kysyessä salasanaa, kirjoita sisäänkirjautumisessa käyttämäsi salasana
  • Odota kunnes valmis
  • Kirjoita Terminaliin diskutil eject /dev/diskN