Ennen USB-muistien käyttämistä niihin on kirjoitettava käyttöjärjestelmä ja koeohjelmisto, tilaa tarvitaan 8 Gt opiskelijan tikuissa ja 8Gt palvelintikuissa varmuuskopioinnin takia. Tämä toimenpide on tehtävä aina kun USB-muisteille halutaan päivittää uusin versio Abitista.

• Muistien kopiointiin tarvitaan Windows- Linux- tai Apple-tietokone, jossa kopioijalla on ylläpitäjän oikeudet. Oikeuksia tarvitaan asennuksen jälkeen jokaisella kirjoituskerralla.
  • USB3-muistitikkujen käyttö nopeuttaa kopiointia selvästi. Myös tietokoneen USB-liittimien ja mahdollisten USB-keskittimien on oltava USB3-tasoisia. USB3-muistitikut toimivat myös vanhemmissa USB2-liittimissä.
  • Kopioi aina muutama ylimääräinen muistitikku varalle.

Asenna ensin Etcher-ohjelma:

1. Lataa Etcher-ohjelma ohjelman kotisivulta https://etcher.io. Etcher löytyy Windowsille, Macille ja Linuxille.
  2. Asenna Etcher kaksoisklikkaamalla lataamaasi tiedostoa.
  3. Lataa ensimmäinen levynkuva. Levynkuvan koko on yli 3 gigatavua, eli siirto kestää todella kauan.

Jokaisella kirjoituskerralla:

1. Katso uusimman Abitti-version numero.
  2. Liitä koneeseen USB-muistitikku, johon haluat kirjoittaa Abitti-levynkuvan.
  3. Käynnistä Etcher ja valitse vaiheessa 3 lataamasi levynkuva ja USB-muistitikku. Käynnistä kirjoitus.
  4. Odota kirjoittamisen ja tarkistamisen valmistumista. Irrota valmis tikku.

USB-tikun palauttaminen normaaliksi

1. Lataa tyhjentämisessä käytettävä levynkuva.
  2. Kirjoita levynkuva haluamillesi USB-tikuille (kuten yllä).
  3. Irrota tikku koneesta ja liitä se uudelleen.
  4. Hyväksy oman käyttöjärjestelmäsi ehdotus tikun alustuksesta.

Mahdollisia ongelmatilanteita Windows-tietokoneella

Couldn’t clean the drive

Ratkaisu: Irrota USB-muistitikku ja liitä se uudelleen koneeseen.

Kirjoituksen jälkeen etcher ilmoittaa, että tikussa voi olla virheitä ja ehdottaa uuden tikun ostamista

Ratkaisu: Jos koneesi ei ollut liitettynä verkkovirtaan, kokeile kirjoitusta uudelleen koneen ollessa liitettynä sähköverkkoon.