Ennen USB-muistien käyttämistä niihin on kirjoitettava käyttöjärjestelmä ja koeohjelmisto, tilaa tarvitaan 8 Gt opiskelijan tikuissa ja 8Gt palvelintikuissa varmuuskopioinnin takia. Tämä toimenpide on tehtävä aina kun USB-muisteille halutaan päivittää uusin versio Abitista.

• Muistien kopiointiin tarvitaan Windows-tietokone, jossa kopioijalla on ylläpitäjän oikeudet. Oikeuksia tarvitaan asennuksen jälkeen jokaisella kirjoituskerralla.
  • AbittiUSB-kopiointiohjelma osaa kirjoittaa samanaikaisesti useampia muistitikkuja. Koneessa onkin hyvä olla mahdollisimman monta USB-liitintä. Muutamalla USB-keskittimellä (hubilla) voi kirjoittaa helposti 10-20 muistitikkua yhdellä kirjoituskerralla. Ikävä kyllä jotkut tietokoneet eivät hallitse kerralla kuin tietyn määrän USB-laitteita (esim. 16 kpl). Rajat löytyvät kokeilemalla käytännössä.
  • USB3-muistitikkujen käyttö nopeuttaa kopiointia selvästi. Myös tietokoneen USB-liittimien ja mahdollisten USB-keskittimien on oltava USB3-tasoisia. USB3-muistitikut toimivat myös vanhemmissa USB2-liittimissä.
  • Kopioi aina muutama ylimääräinen muistitikku varalle.

1) Lataa asennuspaketti ja asenna AbittiUSB. Asennus vaatii pääkäyttäjän oikeudet.

• Joissakin Windows-työasemissa AbittiUSB:n latauspaketti näyttää tulevan tuntemattomalta julkaisijalta. Käynnistämällä asennus uudelleen kovalevylle talletetusta asennuspaketista näyttää julkaisijan oikein (”Matriculation Examination Board”).
  • Jos työasemalta puuttuu tarvittava .NET 4.5 -ohjelmisto, se asennetaan automaattisesti.

2) Käynnistä ohjelma. Ohjelma vaatii jokaisella käynnistyskerralla pääkäyttäjän oikeudet.

DigabiOS-levynkuvien suorat latausosoitteet

Windowsissa toimiva AbittiUSB lataa USB-muisteihin kirjoitettavat DigabiOS-levynkuvat automaattisesti. Tämä on ainoa suositeltu tapa USB-muistien kopiointiin. Tässä kuitenkin latausosoitteet niitä tarvitseville:

1. Hae uusimman levynkuvan järjestysnumero osoitteesta http://static.abitti.fi/usbimg/prod/latest.txt
  2. Pakatut levynkuvat ja tarkistussummat löytyvät seuraavasti:
    • http://static.abitti.fi/usbimg/prod/[NUMERO]/koe.zip
    • http://static.abitti.fi/usbimg/prod/[NUMERO]/ktp.zip
    • http://static.abitti.fi/usbimg/prod/[NUMERO]/koe.zip.md5
    • http://static.abitti.fi/usbimg/prod/[NUMERO]/ktp.zip.md5

Varoitus! Levynkuvien kirjoittaminen tyypillisillä Linux- ja OS X-työkaluilla (esim. Unetbootin) voi tuottaa virheellisiä USB-muisteja nyt tai tulevaisuudessa.