ytl tikkuPalvelintikku

Koetilan palvelimen käynnistämiseen tarvitset tavallista nopeamman tikun koska KTP lukee ja kirjoittaa tikulle koko ajan. Tikun tärkein ominaisuus on sen 4K Write / 4K Read-nopeudet ja ettei siinä ole erikoisia salausmenetelmiä, sormenjälkilukijaa tms. Ohessa kuvankaappaus suositusta vertailusivustosta missä 4K-sarakkeet on saatu näkyviin oikealla olevan nuolen alta. Valitse kooksi 16 GB ja lajittele 4K Read-saraketta. Voit myös hankkia samanlaisia mitä YTL käyttää sähköisissä yo-kirjoituksissa, Sandisk Ultra 3.0, jotka eivät enää ole listassa ylimpänä.

 

 

Kokelastikku

Kokelaan tikuksi riittää tavanomaisempi mutta suurta määrää päivittävälle Write-nopeus ja USB 3.0 ovat tärkeitä ominaisuuksia. Muoviset tikut rikkoutuvat metallisia herkemmin mikä voi pelastaa vahingossa tiputetun läppärin emolevyn.

 

Säilytys

Tikut on hyvä säilyttää uudelleensuljettavissa muovipusseissa ja sisällyttää lomake johon tikkujen päivittäjä kirjoittaa päivämäärän ja lukumäärän. Lomakkeelle voi lisätä puhelinnumeroja ja ohje miten merkitään tikkuja jotka eivät mahdollisesti toimi kunnolla. Näin tällaisia viallisia voi välttää ennen koko erän päivittämistä. Tikkuja, ja muita tähän liittyviä laitteita, on hyvä säilyttää yhdessä paikassa, ja opettajat jotka haluavat säilyttää näitä omassa huoneissaan voivat itse käydä vaihtamassa omansa uusiin.

Tikkuja olisi hyvä olla yhtä paljon ylimääräisiä kuin mitä ehtii työpäivän aikana päivittää.