Ostoslista

Kurssikokeen järjestämiseen tarvitset seuraavat välineet:

• Opiskelijoiden päätelaitteiksi kelpaavat ihan tavalliset kannettavat tietokoneet, joissa on Windows-, OS X- tai Linux-käyttöjärjestelmä. Tietokoneita tarvitaan yksi kokelasta kohden ja mielellään varmuudeksi vielä muutama varakone.
  • Koetilan palvelimen vaatimukset ovat samat kuin opiskelijan tietokoneen.
  • Kurssikokeeseen rakennetaan verkkokaapeleilla oma, muista lukion verkoista erillinen verkkonsa. Tämän rakentamiseen tarvitaan kytkimiä ja verkkokaapeleita. Verkon voi myös rakentaa langattomasti, ks. tarkemmin Digabin sivuilla.
    kytkimet_final kaapelit_final
  • Sekä opiskelijoiden päätelaitteet että koetilan palvelin käynnistetään USB-muistitikulta. Lisäksi tarvitaan yksi muistitikku tehtävä- ja vastauspakettien siirtoon. Toimintaa helpottaa, jos eri muistitikut ovat eri näköisiä. Silloin esimerkiksi palvelimeen liitetty käynnistystikku eroaa siirtotikusta. Muistitikut voivat olla eri merkkisiä ja mallisia, mutta tallennustilaa on oltava kaikissa vähintään 4 gigatavua.
    usb-muistitikkuja_final
  • Jatkojohtoja kokelaiden päätelaitteille.