Kokeen suorittajan kone bootataan muistitikulta, jonka käyttöjärjestelmä sisältää oheisohjelmia. Ohjelmat voivat olla käyttäjälle muuten ilmaisia tai maksullisia, mutta niiden käyttö Abitissa ei edellytä hankintaa tai lisenssien hyväksymistä.

* ylioppilastutkinnon matematiikan kokeissa ohjelma aktivoituu vasta A-osan palauttamisen jälkeen

4f-vihko* matemaattinen teksti, kuvaajat, merkkikaaviot https://fourferries.com/fi/4f-vihko/
Casio ClassPad Manager* symbolinen laskenta (CAS) https://edu.casio.com/products/classroom/cp2m
Dia vektorigrafiikka http://dia-installer.de
GeoGebra 5* ja 6* symbolinen laskenta (CAS) http://www.geogebra.org
GIMP kuvankäsittely http://gimp.org
GNOME-laskin laskin https://wiki.gnome.org/Apps/Calculator
Inkscape vektorigrafiikka http://inkscape.org
KCalc laskin https://utils.kde.org/projects/kcalc/
LibreOffice tekstinkäsittely, taulukkolaskenta*, esitysgrafiikka, vektorigrafiikka https://www.libreoffice.org
LoggerPro* mittausaineiston analyysi http://www.vernier.com/products/software/lp
MAOL digitaulukot matematiikan, fysiikan ja kemian taulukkosovellus https://oppimisenpalvelut.otava.fi/tuotteet-ja-palvelut/lukio/maol-taulukot/
MarvinSketch kemian rakennekaavat https://www.chemaxon.com/products/marvin/marvinsketch
Mousepad tekstieditori https://community.linuxmint.com/software/view/mousepad
Okular dokumenttien katseluohjelma https://okular.kde.org/
Pinta kuvankäsittely http://www.pinta-project.com
SpeedCrunch laskin https://speedcrunch.org/
Texas Instruments TI-Nspire CAS* symbolinen laskenta (CAS) https://education.ti.com/fi/products/computer-software/ti-nspire-cx-cas-student-sw
wxMaxima* symbolinen laskenta (CAS) http://andrejv.github.io/wxmaxima