Ainoa tapa varmistua tietokoneen yhteensopivuudesta Abitti-järjestelmän kanssa on käynnistää tietokone Abittiin.

Abitin kokelastikun monistus

Kokelastikun monistus:

1. Lataa ja asenna Etcher-ohjelma.
  2. Lataa kokelastikun levynkuva. Levynkuvan koko on yli 3 Gt, eli lataus kestää kauan.
  3. Käynnistä Etcher ja valitse lataamasi levynkuva ja liitä tietokoneeseen vähintään 8 Gt USB3-muistitikku.
  4. Käynnistä monistus ja odota sen valmistumista. Irrota valmis muistitikku.

Tietokoneen käynnistäminen Abittiin

Liitä muistitikku tietokoneeseen ja käynnistä tietokone muistitikulta.

Tietokoneen käynnistyttyä valitse avautuvasta Abitti-käynnistysvalikosta käynnistysvaihtoehto. Käynnistysvaihtoehdot on merkitty latinankielisillä alkuaineiden nimillä.

• Aloita valinta ylimmästä käynnistysvaihtoehdosta. Varmista, että tietokone käynnistyy. Tee sen jälkeen toiminnallisuuden testaus.
  • Jos tietokone ei käynnisty tai toiminnallisuuden testaus ei mene läpi, siirry seuraavaan käynnistysvaihtoehtoon. Jos tietokone ei käynnisty lainkaan käynnistysvaihtoehdolla vaan jumittuu pitkäksi aikaa, tietokoneen voi sulkea painamalla virtapainiketta pitkään (yli 5 sekuntia). Tämä toimenpide ei vaikuta tietokoneen varsinaisen käyttöjärjestelmän toimintaan.

Toiminnallisuuden testaaminen

Kun Abitti on käynnistynyt, testaa tietokoneen sisäänrakennettujen toiminnallisuuksien toiminta:

Tarkista, että näytön resoluutio on sopiva.

Voit tarvittaessa muuttaa näytön asetuksia valitsemalla yläpalkista lähtevästä valikosta Näyttö.

Testaa tasohiiren ja näppäimistön toiminta.

Jos nämä eivät toimi, voit kokeilla liittää tietokoneeseen ulkoisen hiiren tai näppäimistön. Huomioi, että tämä lisää tarvittavien USB-liittimien määrää.

Testaa äänentoiston ja kuulokkeiden toiminta äänitestillä.

Testaa äänentoiston ja kuulokkeiden toiminta äänitestillä. Jos kuulokkeet 3,5 mm -liitännällä eivät toimi, mahdollisesti USB-liitäntäiset kuulokkeet voivat toimia.

Testaa langattoman verkkoyhteyden toiminta:

Mene tilaan, jossa on langaton WLAN-verkko. Liity langattomaan verkkoon ja syötä verkon salasana. Jos tämän jälkeen pystyt näkemään verkon yläpalkissa (Wifi-verkot: Wireless connection 1), on verkkoyhteys toimiva.

Testaa langallisen verkkoyhteyden toiminta:

Liitä tietokone Ethernet-kaapelilla langalliseen verkkoon. Jos pystyt näkemään verkon yläpalkissa (Ethernet-verkko: Wired connection 1), on verkkoyhteys toimiva.

Tietokone saattaa toimia Abittissa ulkopuolisten USB-liitäntäisten sovittimien avulla.