Raportteja Abitti-kokeissa käytetyistä konemalleista

Abitti on yhteensopiva suurelle joukolle tietokonemalleja. Raportteja Abitti-kokeissa käytetyistä konemalleista löytyy osoitteessa http://hwdata.abitti.fi.

Raporttien tietokoneet on onnistuneesti käynnistetty Abitin kokelastikulla ja niillä on tehty Abitin arvostelupalveluun palautunut koesuoritus. Tietokoneiden Abitti-yhteensopivuudesta koskien niiden sisäänrakennettuja toiminnallisuuksia ei raporttien perusteella voi tehdä päätelmiä. Esimerkiksi langattoman verkon toiminnallisuutta koskien, koesuorituksessa on voitu käyttää ulkoista WLAN-sovitinta tai koesuoritus on voitu tehdä langallista verkkoyhteyttä käyttäen.

Lisäksi, kaksi tietokonetta, jotka ovat samaa merkkiä ja mallia, eivät välttämättä ole komponenteiltaan identtisiä keskenään. Tuotantolinjalla, jokin komponentti voidaan vaihtaa toiseen kesken tuotannon tai tietokoneiden komponenttien erilaisuus johtuu niiden kustomoitavuudesta ostovaiheessa. Tämä näkyy esimerkiksi prosessorin tai muistin määrän erilaisuutena eri tietokoneissa, mutta saattaa ulottua myös esimerkiksi verkkolaitteisiin. Tämän takia Abitti-yhteentoimivuuden voi varmistaa vain kokeilemalla.